vineri, 13 ianuarie 2017

Prăjitură cu banane


Bananele sunt foarte gustoase și reprezintă un înlocuitor natural al zahărului în deserturi.
Persoanele care nu consumă zahăr pot prepara această reţetă:

Ingrediente : 
-         5 banane pasate
-         2 ouă separate
-         100 grame unt, nu margarină
-         ½ lapte
-         200 grame pâine uscată
-         ¼ cafea
-         esență de vanilie
-         păstaie de vanilie

        Ingrediente Sos :
-         100 grame cacao
-         - 4 linguri cafea tare

Pentru început se fărâmiţează pâinea, peste care se toarnă laptele. Se pune pe foc pentru a fierbe. După fierbere, se dă la o parte, şi se adaugă esența de vanilie, boabele de vanilie, cafeaua şi gălbenuşurile, amestecând până la omogenizare.
Ulterior, se mai adaugă untul, bananele pasate şi albuşurile bătute spumă.
Toată compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată şi se coace la bain marie timp de 35-40 de minute.

Sos :
Sosul se prepară amestecând cacao cu cafea, la flacără mică.

Când prăjitura este coaptă, se acoperă cu sosul de cafea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu