Bananele sunt foarte gustoase și reprezintă un înlocuitor natural al zahărului în deserturi.
Persoanele care nu consumă zahăr pot prepara această
reţetă:
Ingrediente :
-
5 banane pasate
-
2 ouă separate
-
100 grame unt, nu margarină
-
½ lapte
-
200 grame pâine uscată
-
¼ cafea
-
esență de vanilie
-
păstaie de vanilie
Ingrediente Sos :
-
100 grame cacao
- - 4 linguri cafea tare
Pentru început se fărâmiţează pâinea, peste care se
toarnă laptele. Se pune pe foc pentru a fierbe. După fierbere, se dă la o parte,
şi se adaugă esența de vanilie, boabele de vanilie, cafeaua şi gălbenuşurile,
amestecând până la omogenizare.
Ulterior, se mai adaugă untul, bananele pasate şi albuşurile bătute spumă.
Toată compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată şi se
coace la bain marie timp de 35-40 de minute.
Sos :
Sosul se prepară amestecând cacao cu cafea, la flacără
mică.
Când prăjitura este coaptă, se acoperă cu sosul de cafea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu